HEIDUNDRANDE LIV I LYKKELAND!

Ligger det et tynt lag støv på apparatet, eller herjer fotofeberen i kroppen?

”okke som” sier de i Egersund, nå skaper Spurvehaukene blinkskuddmuligheter i kjempehøyt tempo!

Det tok meg 4 timer før jeg motvillig slapp grepet om kamera for å få meg en matbit.

Jeg satt i motlysskjulet fra morgenen og frem til 13.00. På den tiden fylte jeg brikka og satt flere ganger desperat å slettet for å rydde plass til mer. Jo, dette er artig..veldig!

Det går så konstant i ett at timene flyr, selv om en sitter innestengt i et lite skjul. Det vrimler med portrettmuligheter med mange varierte sittesteder, så her er mye for enhver smak.

Angrepene fra haukene kommer så tett at du ikke rekker å sjekke bilder uten å gå glipp av nye som er på vei.

 Utallige ganger kan du styre inn hauken som sitter bare en kort stund før neste angrep er i gang like foran skjulene.

 Det kan til tider virke som en umulig oppgave å fange den i søkeren og videre få det skarpt, men fjorårets fotografer beviste at det går helt greit..med tunga rett i munnen.

Motivene kommer på rekke og rad ustoppelig. Ekorn, skjærer og flerfoldige nøtteskriker lager liv å røre hele tiden. Mange erter på seg haukene og motsatt, her gjelder det å virkelig følge med ..hele tiden.

Det er skrik og skrål, både fra haukene og spesielt nøtteskrikene.

Noen ganger sitter flere hauker sammen og spesielle motiver der hauker sloss, eller sitter 3 i samme grein skjer, men det skjer raskt, som regel for raskt!

Du vet også mange ganger at hauken som sitter rett foran deg, vil om få strakser fly rett mot deg i fullt angrep så nøtteskriker skvetter til alle kanter, og om du ikke lykkes på første forsøk, så vil kanskje forsøk nr 30 slå til! Du vet også at hauken som sitter på din venstre side..vil fly langs etter hele myra..øyeblikk!

Det vrimler med slike muligheter, du vet hva den har tenkt å gjøre før det skjer, og det skjer ofte!

Den som sitter langt der borte, vil som regel nesten helt nedi gresset når den kommer som lynets hastighet for overraskelseangrep. Du får haukene nedi i fargerik biotop og du får dem i blåhimmelen.

Alle bildene her er fra gårsdagen..

 

 

Du er her: Hjem Naturfoto HEIDUNDRANDE LIV I LYKKELAND!