Dalen Villmarksenter

Hest og turisme

Velkommen til Hest og turisme hos Dalen Villmarksenter

TIL HIMMELS MED HEST !

Her på fjellgården Døli finns unike ridemuligheter. Vi er omgitt av storslått natur og et svært variert landskap som innbyr til flotte naturopplevelser. Vi rir fine stier i skogsfuglterreng der du føler elgens nærvær og får et innblikk i gaupas rike.

Enten du er gammel ,ung, uerfaren eller bortimot skrekkslagen ved synet av en hest, er vi sikker på at du vil få en positiv og trygg opplevelse med hest på Døli.

Vi tilrettelegger turen til det ridenivået en befinner seg på. Hovedhensikten er å skape trygghet og trivsel på hesteryggen som mest sannsynlig vil gi deg en opplevelse å lengte tilbake til.

Stikk innom å la deg forføre av villmarka som suser. Hestekroppen transporterer deg kalorifritt gjennom eksotiske skoger og høye fjell, mens den musikalske rammen består av knirkende seletøy og muntert fuglekvidder.

Utgangpunktene fra gården er varierte!

Vi kan rusle bortetter fjellsidene med fantastisk utsikt over Dalen og nærliggende områder. Dette er den enkleste form for riding der hestene mer eller mindre går på autopilot og krever minimalt fra rytteren.

Ferden går da på bilfri fin grusvei med svært små utfordringer og det er nærmest bare å la seg gynge av gårde mens en nyter utsikten over Dalen og dens nærliggende områder.

Etter noen kilometer stopper vi med ei lita naturperle der vi koser oss rundt bålet og foretar en enkel servering. Under bålkosen legger vi slagplanen for hjemturen basert på rytternes opplevelse så langt.

Dette er en koselig ridetur som passer veldig godt for familiegrupper som ønsker å oppleve noe utenom det vanlige, der alle kan bli med.

Varighet 3,5 time.

Er en litt mer erfaren og ønsker større utfordringer, så er det mange spennende rideruter rundt Døli. Dagsturer der vi rir over en mil inn i fjellet med store variasjoner kan være et godt alternativ til den som behersker hest i lettgått fjellterreng med små utfordringer.

Her ender vi opp ved et godt fiskevann, hvor vi tilbringer hviletid både for hest og rytter. Er ikke alle familiemedlemmene like hestevante eller ønsker å bruke egne ben til turen, ja så er det fullt mulig. Det å oppleve fjellheimen fra hesteryggen en hel dag i brukbart vær, vil nok for de fleste være et av sommerens høydepunkt og noe å lengte tilbake til. Mat følger selvsagt med på turen.

 

Er du erfaren rytter og ønsker større utfordringer, ja så har vi det. Her er såpass varierte hesteruter at selv den mest erfarne kan få kjørt seg skikkelig. Lengden på disse rutene kan avtales på forhånd.

Alle hestene vi bruker har alle gått gjennom store prøvelser for å komme gjennom nåløyet for å kunne gi deg en trygg, positiv og fin opplevelse.  

 

 

Du er her: Hjem Hest og turisme Velkommen til Hest og turisme hos Dalen Villmarksenter