Dalen Villmarksenter

Hest og turisme

VINDLAUST EVENTYR!

Tone Jorunn Tveito imponerer!

Den kreative og sprudlende gladjenta fra Lårdal skapte ren eventyrstemning når platesleppet ”Vindlaus” slapp løs på Eidsborg.

 

Og naturlig nok, så var det rundt landets eldste bygning Vindlaus at korregrafien var tilrettelagt på en vakker og stemningsfull måte.

I urekte kulisser i Tokkes indrefilet Vest Telemark Museumsområde, vekker vi til live kardemomme og skomakergate følelser i det vindløse tunet. Eimen av utestekte lapper henger i luften sammen med bålkokt kaffe. Kun avbrutt i uskyldige doser lutefisk hver gang en i Johrefamilien ler. Ryktet sier at kvalitetssikringen av årets lutefisk er streng der nede.

Rammen rundt ”Eit Eventyr” som dagen heter, er vinterstemning på sitt aller beste.

Fargerik himmel i lav kveldsol skaper lyssetting som en knapt kunne drømme om. 3 kameramenn, et nesten lydløst helikopter og flere notisskrivende fotografer fråtser og vitner om stor mediadekning.

Vi er omringet av 200 fakler og det er en herlig gladtone i den voksende folkemassen som det føles behagelig å være en del av.

Spennende dype toner fyller lydrommet til randen. Toner vi liker og som en knapt hører andre steder enn der huldra ferdes. Opphavet ligger lettere henslengt i nysnøen på tuntaket. Med en lang lur i munnen, siver det ut mystiske lyder, lyder som skaper en spennende og forventningsfull atmosfære.

En snau kaffekopp senere siver klokkeren stemme ut av høytaleranlegget! Hva skjer, hvor er hva?

En slags budeialignende uling som jomer tilhørende i fjellene som omkranser området.

 Så får vi øye på tre flotte jenter. Den første har fire ben og heter Sno Jenta, like bak sitter min egen Cinderella med fast grep om taumene.  Og bak i sleden oppå en haug med skinnfeller sitter Lårdals søteste jordbær.  Litt mystisk, vakker, hvitkledd og vennlig toner hun seg sakte inn på tunet, der dansere beveger seg i spennende toner.

Vi får vel bortimot en musikkvideoinnspilling på direkten!

Som et nydelig musikalsk eventyr sprer hvitkledde og samstemte gladdansere seg utover Vindlaustunet.

Flott korregrafi, nydelig toner og fengende refreng biter seg fast i hjernebarken, og som bekreftelse, så ble det en stròfe av det, i stedet for et halvkjedelig godnatt til Cinderella når vi la oss om kvelden.

Tone Jorunns musikalske ferdigheter vekker noe dyrisk behagelig i oss, som de fleste av oss, har et forhold til. Naturen, samhold og være tilstede i sinnet er noe. Inkluderende gladprat er en rød tråd gjennom forestillingen. Far og sikkert sønn, viser oss støveldans av ypperste merke der guttungen avslutningsvis så tunet fra luften og landet stødig. Artig innlegg.

Midt i forestillingen kommer en bil og skviser seg hårreisende brutalt gjennom dansere og publikum. En barnefot ved min side er en hårsbredd fra å havne under hjulene. Merkelig nok uten verken brannslukningsutstyr eller stetoskop rundt halsen kommer den gjennom folkemassen uten at noen mister rytmen av den grunn. Imponerende!

Album slippet ble markert, og det er ikke en slik du legger i frontvinduet på bilen, det befinner seg vennlig nok et lite stykke Norge som nok en gang markerer humøret til artisten!

 

Denne eventyrlige ute opptreden avsluttes med en felles gladdans i ren Kari Jackeson stil.

En slags artig og tilstedeværende hyllest til den nydelige kveldsola. Så nynnes vakre gjennkjennlige juletoner av Tone Jorunn mens det dannes en kjempelang polynesegang fra oldingen Vindlaus og helt bort til det nye topp moderne nybygget til Vest Telemark museum.

Der inne venter varm grøt, og før disse flotte lokalene fylles opp med sin historiske hensikt så innvies de av en minikonsert med Tone Jorunn og hennes fremragende musikere.

For meg avsluttes kvelden ute, der jeg sitter tilbake med et vell av positive inntrykk!

Jeg gleder meg allerede til neste slipp!

 

Du er her: Hjem Hest og turisme VINDLAUST EVENTYR!