Dalen Villmarksenter

Hest og turisme

NISSENE PÅ DALEN

Endelig!  Når barna stemmer høylydt i ”På låven sitter nissen” kommer omsider kvelden høydepunkt, ledsaget av fjordingen Sno Jenta

Dalen næringsamskipnads klarte også i år å skape flott julestemning i velkjent kardemommestil.

Dette fellesskapet bidrar, spanderer og inviterer på en særdeles fin måte til hyggelig sammenkomst både for store og små, og selv om de fleste glemmer å si det, så blir det satt pris på..utvilsomt!

Også i år fikk vi det ærefulle oppdraget med å kjøre selveste nissen frem til jublende barn som ventet rastløst ved den vakre julegrana. Nydelig høyreist tre av ypperste kvalitet som ble fraktet ned fra Skafså for å pryde plassen rundt Coop, blomsterbua og kroa.

Vi husker kanskje best den jula for noen år siden da vektløse store snøflak drysset ned over de fremmøtte og sørget for stemning tatt rett ut av en Hollyvood film hele kvelden. Joda, vi kunne tenkt oss en reprise med snø under meiene på sleden, men selv om en har prøvd å være snill hele året, er det ikke alltid man får viljen.

Selv med hjulvogn bak seg, ble mesteparten av barnas oppmerksomhet rett mot Sno jenta  straks hun ankom sentrumsplassen. Vogna ble fylt til randen nesten øyeblikkelig og med plass til 15-20 barn i slengen gikk dette som smurt med knapp ventetid.

 Vogna fraktet  høystemte barn  gjennom pyntede julegater og fortsatte helt bort til Helsesentret, der også de eldre fikk glede av å se blide vinkende barn gjennom glassrutene.

 Med blide ører i kjøreretning, knegget den firbente fornøyd til sin egen plingelingbjelle og en skal ikke utelukke at også hun hadde stor glede av å frakte gledessprederne.

Julegrana ble omringet og lysene ble tent under nedtelling og fin jubalong av et knippe dyktige musikanter som blåste og tangerte velkjente julesanger og skapte med det og fin koselig stemning.

Lyssatt grønt glitrende tre ble gått rundt av et flott menneskekjede  med variasjon fra de som ikke kan snakke til de som ikke husker hva de sa…herlig!

Når barna stemmer høylydt i ”På låven sitter nissen”, kommer omsider kveldens høydepunkt!  

Hjulvogna blir omkranset øyeblikkelig og nissen og hans glade medhjelper nyter øyeblikket sammen med utallige barnehender som vil ta på selveste nissen å få en liten sponsegave fra skibnaden.

Når sant skal sies, så har jeg litt inngående og dyp kjenneskap til Nissen. Og jeg vet, at han har minst like stor glede av møte med barna, som de har av ham. Årets høydepunkt sier han, og behøver knapt kamuflasje i fjeset. Jo, han er en sann koselig  Nisse!

Kvelden av rundes hos de eldre på helsesenteret. Nissen og hans familiære medhjelper deler ut spesiallagde voksengaver til noen som vet å sette pris på det knappe besøket.

Utenfor knegger Sno Jenta rastløs og vil hjem på Dølijordet for å gumle høy med resten av flokken!

!

  

 

 

 

 

 

Du er her: Hjem Hest og turisme NISSENE PÅ DALEN